Werkwijze

“Being self-aware is not the absence of mistakes, but the ability to learn and correct them.”

“Let us not look back in anger, nor forward in fear, but around in awareness.”

Perfectie bestaat niet. Niet bij mensen en niet bij paarden. Toch is dat vaak het doel waar naar toe getraind wordt. Voor de één is dat hoge punten rijden op een wedstrijd, voor de ander zonder hoofdstel over de hei kunnen galopperen. Bij het streven naar perfectie worden vaak stappen vergeten.. en nog erger, er wordt vergeten waarom dat doel nou eigenlijk belangrijk is!

Mijn doel is de training op zich. Training om paarden gezond te houden, om paard en ruiter te leren om te gaan met dagelijkse situaties, om de communicatie tussen paard en ruiter te verbeteren en in het algemeen om problemen te voorkomen. Daarvoor staat ‘awarance’ op één, niet alleen tijdens training maar in alles wat je doet met je paard en zelfs in wat je doet zonder paard en wat je paard doet zonder jou. Na ‘awarance’ komt ‘tijd en moeite erin stoppen’ en ons resultaat is ‘verbetering’.

Hiervoor zijn geen kant-en-klare oplossingen of vaste regels, maar gaan we samen op zoek naar wat er werkt voor jou en jouw paard. Dat vraagt een open houding en bereidheid om te leren van zowel leerling als leraar!

Waarvoor hoef je niet bij mij aan te kloppen: snel resultaat, quick fixes, leren werken met hulpteugels, rijden voor ‘het plaatje’

Waarvoor wel: duurzame oplossingen, individuele kijk, niet vasthouden aan hoe het hoort of zou moeten, je paard fysiek en mentaal gezond willen houden