Ervaringen

Ik les nu ongeveer 8 maanden bij Anouk en ik hoop nog heel lang bij haar te kunnen lessen. Ik heb een oud eigenwijs afgestompt manege paard gekocht die nergens meer op reageerde. Wij zijn helemaal opnieuw begonnen bij de basis. Eerst met grondles voor een goede band, daarna met zitles zonder zadel om alle bewegingen van je paard te leren (her)kennen. Anouk let enorm op de details en in het begin moest ik hier erg aan wennen maar door haar consequente paardvriendelijke centered riding methode heb ik nu een paardje die ondanks haar verleden op je zit te rijden is, ze heeft ervoor gezorgd dat wij een echt team zijn geworden en ik stap nu vol zelfvertrouwen op mijn paard.
Ilse en Glamour

 

Ik les inmiddels al anderhalf jaar bij Anouk. In die periode zijn zowel Falco en ik echt vooruit gegaan. Anouk is heel veelzijdig en heeft mij zowel grondwerk en handwerk lessen gegeven, als zitlessen en dressuurmatige rijlessen. Anouk geeft positief en rustig les. Ze is respectvol en eerlijk naar de paarden toe en ze maakt de lessen uitdagend voor paard en ruiter. We beginnen een les vaak met het bespreken van dingen die mij tijdens het trainen opvielen en daar werken we dan tijdens de les aan. Tijdens de les geeft Anouk veel informatie en legt ze veel uit. Hierdoor leer ik ook de theorie achter alles en dat helpt mij weer als ik zelf aan het trainen ben.
Eva en Falco

 

Ik les al een aantal jaar regelmatig bij Anouk, ik ben echt super tevreden over de resultaten die ik daar bij behaal. Mijn paard van 22 loopt, dankzij Anouk, weer lekker soepel. De lessen kan je helemaal opvullen naar eigen wens, ik vertel Anouk altijd waar ik tegen aanloop en dan werken we daar aan in de les. Ik neem ongeveer 1 les per maand waar ik dan de hele maand mee aan de slag kan, daarom vind ik het ook meer dan waard om een les te nemen.
Evi en Tinka

 

Samen met mijn ontzettend lieve, bijzondere en eigenwijze Steve les ik al ongeveer een jaar bij Anouk. Hoe wij begonnen was met mijn paard die een angst had voor opstappen/zadels/dekjes maar het wel ontzettend leuk vond om te rijden. Alleen waren we totaal niet bezig op de goede manier, waar ik mij nu van bewust ben geworden. We waren altijd al met veel verdere stappen bezig dan eigenlijk goed was. Dat vind ik zo fijn aan de lessen van Anouk, dat je je echt bewust wordt van wat je doet en waarom je het doet. Net zoals het hele opstap probleem dat zij stapje voor stapje en soms een stapje terug heeft opgelost. Ze kijkt naar het paard, maar ook naar de hele situatie eromheen. Omdat we back to basics gingen op alle vlakken, van aan de hand lopen tot aan de dressuur zijn we in zo’n korte tijd met sprongen vooruit gegaan! Ook omdat Anouk vol met ideeën zit is de les altijd leuk en heel leerzaam!
Madeleine en Steve