Bekappen

Ik vind het bij de hoefzorg belangrijk om zo gezond mogelijke hoeven te kweken. Dit is altijd een proces, je kunt soms in één bekapbeurt al flinke veranderingen veroorzaken, maar de meeste verbetering en ontwikkeling gebeurt over de tijd. Ook qua hoefzorg zijn paarden individuen, dus ik kijk en bespreek samen met jou welk interval we aanhouden, wat voor extra zorg nodig is en wat ik per bezoek kan doen.

Ik vertel je graag over mijn overwegingen en keuzes om iets op een bepaalde manier aan te pakken en laat je de aandachtspunten van de hoeven van jouw paard zien. Ik vind het fijn als eigenaren zelf ook oog ontwikkelen voor de hoefgezondheid van hun paard, zodat ze problemen op tijd kunnen signaleren.

Wil je zelf leren bekappen of zoek je begeleiding bij het zelf bekappen? Dat is voor mij geen probleem, ik kom graag met je mee kijken!

Jonge of moeilijke paarden zijn ook geen probleem, mits van te voren aangegeven zodat ik extra tijd kan inplannen. Voor deze ‘bekaptraining’ reken ik een ander tarief dan normaal bekappen, zie hiervoor de Tarieven pagina!